STOP IT

STOP IT

Centralni sustav prijave nasilja

Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim sustavom mjenjamo način rješavanja problema nasilja.

U desetogodišnjem radu primjetili smo da je sustav rješavanja nasilja izuzetno loš jer građani ne znaju komu se obratiti, a institucije su zatrpane upitima što kasnije otežava rješavanje slučajeva. Više od 80 posto žrtava nasilja obraća se većem broju institucija kako bi dobili adekvatnu i stručnu pomoć, a razlog tomu je nedovoljno povjerenje u rad istih. Vrijeme i kordinacija su najbitniji faktor u početku rješavanja slučaja, a upravo je to polazna točka s koje smo krenuli snažno kako bi pomogli građanima i institucijama u dosjetljiv način rješavanja problema.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja razvio je centralni sustav koji za cilj ima učinkovitije rješavanje problema nasilja i to na principu bolje kordinacije sustava.

STOP IT je sustav razvijen primjenom najnovijih tehnologija koje se danas primjenjuju u izradi visoko-tehnoloških naprednih sustava, a dostupan je svim korisnicima na području Republike Hrvatske.

STOP IT sustavom želimo olakšati rad institucijama koje se bave rješavanjem slučajeva nasilja, ali i smanjiti vrijeme potrebno za njihovo rješavanje i znatno povečati efikasnost u rješavanju slučajeva. U nastavku se nalazi ogled ciljeva;

  • bolja kordinacija sustava –
    smanjenje potrebnog vremena za rješavanje slučajeva nasilja
  • veća učinkovitost pri rješavanju slučajeva nasilja
  • centralno mjesto za prijavu nasilja

Tehničke specifikacije i ostala dokumentacija su u pripremi. Ukoliko želite postati sudionik i partner u projektu, javite nam se na ured-at-cepn.hr.