KIDS.HR

kids.hr je web sjedište najveće baze znanja na internetu u Hrvatskoj. To je sigurno mjesto za djecu, mlade i roditelje, a na kojemu se mogu pronaći razne informacije te mnoštvo edukativnog sadržaja. Program je u potpunosti razvio Centar za edukaciju i prevenciju nasilja u suradnji sa svojim partnerima.

Ciljevi

Danas kada je globalizacija interneta sve jasnija, a pristup istomu imamo gotovo svi teško je biti informiran na vrijeme i pri tomu biti potpuno siguran. kids.hr portal ima jasnu viziju i svoje ciljeve kojima se želi stvoriti uistinu jedinstveno mjesto na internetu koje je potpuno sigurno, a koje na jednom mjestu ima sav edukativni sadržaj za djecu, mlade i roditelje. To je zapravo mjesto za cijelu zajednicu. Stvaranje sigurne zajednice prioritet je od prvog dana, a kids.hr portal to i dokazuje.

Djeca, mladi i roditelji

Pojavom društvenih mreža jasno je da djeca i mladi imaju pristup novom svijetu informacija i komunikacijskim kanalima, ali što zapravo znaju o tomu? Roditelji nemaju adekvatno znanje o internetu, njegovim servisima i novim tehnologijama i k tomu nemaju adekvatno mjesto gdje naučiti sve navedeno, a da ne odvajaju dragocijeno vrijeme namjenjeno odgoju djeteta. Centar za edukaciju i prevenciju nasilja je programom kids.hr stvorio jedinstveno mjesto za učenje i druženje i to upravo sa vlastitom djecom.

Učenje nikad nije bilo lakše, a k tomu je i potpuno besplatno i sigurno.

Očekivani rezultati

Svjesni smo činjenice kako roditelji nemaju potrebna znanja i vještine kada na dnevni red dolazi primjena novih tehnologija i korištenje računala i interneta, a s druge strane djeca i mladi su sve vještiji u korištenju istoga. Roditelji ne mogu pratiti razvoj i problematiku novih tehnologija, stoga se često događaju “nezgode” djece i mladih prilikom pregledavanja internetskog sadržaja.

kids.hr ima rješenja i odgovore na sva pitanja. Stručnjaci iz područja pedagogije, psihologije i informacijske sigurnosti zajedničkim snagama su pronašli rješenje i stvorili novi oblik druženja roditelja s vlastitom djecom, ali s naglaskom na edukaciju i jednih i drugih.

  • potpuno novi način edukacije
    edukativni sadržaj je potpuno besplatan
    web sjedište namjenjeno cijeloj zajednici
    stručna služba je na raspolaganju svima

Uistinu, djeca su najvitalniji dio zajednice i na njih moramo posebno obratiti pažnju. Naša zadaća je osigurati im sigurno i zdravo okruženje kako bi mogli nesmetano i u potpunom veselju uživati u svom djetinjstvu i odrastanju.

Pozivamo sve da nam se pridruže i da zajedničkim snagama osiguramo djeci sretno djetinjstvo i njihovo odrastanje jer je to zadaća svih nas.