EduKamp
Zabavno-edukativna akademija u prirodi

Nositelj projekta

EduKamp je u potpunosti osmišljen od strane Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.
U kreiranju eukativnih programa sudjeluju i druge organizacije iz Hrvatske i drugih susjednih zemalja.

Opis

EduKamp je zabavno-edukativna akademija za djecu i mlade u prirodi. Zapravo, radi se o kampu smještenom u prirodi, a koji je namjenjen osnovnim i srednjim školama u svrhu dodatne edukacije uz dodatne aktivnosti. Kamp je u potpunosti osmišljen u svojoj izgradnji korištenjem prirodnih materijala kao što su drvo i kamen.

U desetogodišnjem radu CEPN-a shvatili smo da je djeci i mladima, ali i roditeljima potrebna dodatna edukacija u nešto drugom obliku te mnoge druge aktivnosti kojima bi se znatno utjecalo na daljnji razvoj djece i mladih. CEPN je u suradnji s partnerima kreirao razne programe edukacije i dodatnih aktivnosti koje pokrivaju osnovne i srednje škole, a kasnije i odrasle.

Ciljevi

Ciljeve projekta odredili smo prema dosadašnjem iskustvu koje smo stekli kroz deset godina postojanja i rada CEPN-a.

Dodatno educirati djecu i mlade kroz programe edukacije
Dodatno motivirati djecu i mlade za daljnje samostalno razvijanje kako fizičkih tako i psihičkih sposobnosti kroz razne aktivnosti
Koncept “Team Learning” definitivno je odličan pristup većem broju djece i mladih na zabavan način s ciljem bolje edukacije
Dodatna edukacija kroz program “Nasilje prestaje ovdje” s ciljem suzbijanja svih oblika nasilja

Provedba

Vrijeme provedbe

EduKamp je zamišljen u samom početku kao Ljetni Kamp što znači da bi u prvoj godini rada EduKampa edukacija bila održana u proljeće i ljeto. Nakon finalizacije i dodatne razrade sadržaja, EduKamp bi trebao raditi tokom cijele godine, a uz Summer Kamp postojao bi i Zimski Kamp.

Sudionici

Sudionici EduKampa podljeljeni su u dvije kategorije: 1. kategorija – djeca i mladi te 2. kategorija – odrasli.

Napominjemo da veliku pažnju i fokus stavljamo na same roditelje jer smatramo da je njima edukacija iznimno potrebna, ne samo po pitanju primjene novih tehnologija, nego i dodatna motivacija za pronalazak više vremena za druženje s vlastitom djecom.

Kordinator projekta

Dalibor Vlaho, voditelj CEPN-a
dalibor@cepn.hr

Kontakt

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja
Trg dr. Franje Tuđmana 4
31 400 Đakovo, Republika Hrvatska

01 35 35 900
ured@cepn.hr