Dragi prijatelji, kolege i suradnici,

27. veljače 2019. godine obilježili smo Dan ružičastih majica (Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja) na području cijele Republike Hrvatske. Kao i prethodnih godina, našem pokretu pridružuje se sve više sudionika, ali i institucija kako bi zajedno poslali poruku koja je toliko jaka da se infiltrirala u sve nas, a ona glasi – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Dan ružičastih majica pokazao je da se u kratkom vremenskom roku, ali uz izuzetan trud i rad može dogoditi nešto što je neuništivo. Nešto što nas je povezalo i nešto što nas drži na okupu. Svjesni činjenice kako je nasilje svakodnevno prisutno, morali smo reagirati i zajedno s vama krenuti u svakodnevnu borbu, borbu koja će ostaviti trag i nakon nas.

Nasilje, bilo kojeg oblika, nema opravdanje i kao takvo nema mjesta u našem društvu. Naše društvo čine oni najbitniji – naša djeca. Djeca su naše blago i najvitalniji su dio društva stoga, naša je zadaća osigurati im sigurno i sretno odrastanje. Djeca nemaju pravo upoznati nasilje jer nasilje je pokazivanje slabosti. Učimo naše mališane da budu jaki, a ne slabi. Da vole, a ne mrze. Da ljube, a ne pljuju. Učimo ih različitostima.

Snaga ovog pokreta ne leži u rukovodstvu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja niti u najmanjem, po kvadratima, uredu u Hrvatskoj, ona leži u vama – borcima!

Vi ste snaga u koju smo i mi uložili zadnji atom snage kako bi ova priča postala ideja, ona ideja koja je neuništiva.

I za kraj, kako vam se zahvaliti? Kako vam se odužiti? Kako vam objasniti da ste za ovo ružičasto ludilo zapravo zaslužni samo vi? Kako?

Jednom kada nađemo odgovore na gore postavljena pitanja, podijelit ćemo ih s vama.

HVALA VAM DRAGI BORCI, HVALA VAM!
BEZ VAS NIŠTA NEMA SMISLA – HVALA VAM!

I ne zaboravite – NASILJE PRESTAJE OVDJE!

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja
#NasiljePrestajeOvdje