EduKamp projekt je Centra za edukaciju i prevenciju nasilja, a zamišljen je kao akademija za djecu i mlade u prirodi. Projekt je objavljen 2013. godine, ali do danas nismo uspjeli pronaći prostor u prirodi kako bi izgradili našu ideju do kraja.

Stoga, ovaj poziv upućujemo svim zainteresiranima koji se žele pridružiti EduKampu i tako pomoći i nama u stvaranju ove ideje. Edukacija u prirodi je odličan način za što bolje stjecanje novih vještina i znanja, a druženje u prirodi ostavlja nezaboravno iskustvo.

Sudjelovanje u EduKampu je u potpunosti jednostavno. Edukacija se odvija u prirodi, a mjesto održavanja edukacije odabirete u potpunosti sami kako bi vam održavanje edukacije bilo što jednostavnije. Temu edukacije, vrijeme i sudionike također određujete prema vlastitim željama (mogućnostima). Edukacija može biti usmjerena prema maloj grupi učenika (npr. deset učenika) ili većoj grupi učenika (npr. cijeli razred ili više razreda).

Trajanje: jedan školski sat ili jedna školska smjena
Broj učenika: može biti manja grupa ili pak cijeli razred i više razreda
Mjesto održavanja: Priroda, sami odabirete mjesto održavanja
Tema predavanja: Temu također odabirete sami. Ona može biti vezana za školske aktivnosti koje su učenicima već poznate kroz redovnu nastavu ili može biti tema kao što je Bushcraft, preživljavanje, snalaženje u prirodi i slične teme koje su namijenjene provođenju u prirodi.

Svoju prijavu pošaljite u sljedećem obliku:

Ime i prezime
Tema edukacije
Broj učenika
Mjesto održavanja
Vrijeme trajanja edukacije
Kontakt broj
Naziv škole (ako ste djelatnik škole)

Ako mjesto održavanja i vrijeme trajanja edukacije niste u mogućnosti odmah odrediti, nema problema. Ti podaci mogu se naknadno dodati nakon provedene edukacije.

Tražene informacije dostavljate u ured Centra za edukaciju i prevenciju nasilja direktno slanjem elektroničke pošte na adresu edukamp@cepn.hr

Nakon dostavljenih podataka, kontaktirat će vas volonteri CEPN-a kako bi zajedno prošli kroz detalje stvaranja predivne ideje koju mi zovemo EduKamp.

NAPOMENA: Dostavljene informacije nisu vidljive drugim ustanovama niti osobama i u potpunosti su zaštićene. Slanjem navedenih podataka dajete privolu da Centar za edukaciju i prevenciju nasilja može iste koristiti za daljnji razvoj projekta.