Hrvatski Crveni Križ kreirao je vlastitu mobilnu aplikaciju edukativnog karaktera za sve korisnike koji žele naučiti pružanje prve pomoći.

Svakodnevno prolazimo scenarije u kojima se vrlo jednostavno može dogoditi da smo primoreni pružiti prvu pomoć sebi ili pak bliskoj osobi, ali znamo li kako to učiniti? Pokušajte se na trenutak staviti u takvu situaciju i dobro razmislite – znate li doista kako se pruža prva pomoć? Svjedoci smo raznih filmskih naslova i serijala u kojima vidimo vješte ljude koji na vrlo “jednostavan” način pružaju prvu pomoć i potom odmah “shvatimo” kako je to jednostavno i kako smo i mi spremni za takvo što.

Nažalost, realna slika govori drugu priču. Prema nekim informacijama tek svaka osma osoba ima potrebno znanje u pružanju prve pomoći što je alarmantan podatak. Hrvatski Crveni Križ pokušao je svojim kreativnim radom omogućiti svima nama da na što jednostavniji način i potpuno besplatno steknemo znanja o pružanju prve pomoći, ali i druga znanja poput snalaženja u slučajevima katastrofe. Tim je razvio mobilnu aplikaciju za pametne telefone koju možete preuzeti potpuno besplatno i odmah krenuti na učenje i razvijanje vrlo korisnih vještina.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja također priprema vlastitu aplikaciju za pametne telefone uz koju možete naučiti mnogo korisnih stvari i razviti mnoge korisne vještine. Za detalje oko aplikacije nastavite pratiti naš rad. Više informacija o aplikaciji donosimo početkom 2019. godine.