Kristian Družeta – Krav Maga & Self-Defense

Kristian Družeta – Krav Maga & Self-Defense

Što je Krav Maga (Self-defense) i kako može pomoći u sprječavanju bilo kojeg oblika nasilja. Kako prepoznati nasilje i pravovremeno reagirati kako do sukoba nebi došlo? Kristian Družeta ima način kako vas naučiti tehnikama samoobrane.

Krav Maga je sustav koji vam daje ispravne odgovore za svaku od faza nasilja i konflikta. Krav Maga je taktički i tehnički sustav koji uči kako uočiti, spriječiti i razriješiti svaku vrstu nasilja, napada i konflikta. Krav Maga je sustav koji priprema osobe u područjima samoobrane, osobne zaštite, borenja, zaštite drugih osoba i sve to na jedinstven i razumljiv način. Krav Maga je sustav samoobrane i bliske borbe nastao u Izraelu za potrebe Izraelskih obrambenih snaga. U slobodnom prijevodu Krav Maga znači “kontaktna borba”.

Krav Maga nije borilački sport niti borilačka vještina u tradicionalnom smislu. Krav Maga je moderan, praktičan i iskustvom provjeren sustav samoobrane, bliske borbe i zaštite drugih osoba koji se temelji na principima i konceptima koji uključuju realne životne situacije.

Usvajajući Krav Maga tehnike i taktike naučiti ćete se obraniti od prijetnji i napada sa i bez oružja. Brzo i efikasno uočiti, spriječiti i razriješiti ulične napade, obiteljsko nasilje, nasilje među vršnjacima i uspješno se nositi sa drugim različitim oblicima nasilja i konflikata.

Krav Maga obilježava jedinstven, logičan i koherentan pristup nasilnim sukobima koji omogućava postizanje visokog stupnja efikasnosti u kratkom vremenu. Krav Maga sustav se lako uči i usvaja, a izvodi se prirodno i instinktivno. Krav Maga je u potpunosti utemeljena na znanosti i jednostavnim, prirodnim, refleksnim pokretima.

Krav Maga je nastala u stalnom ratnom okruženju, gdje Izraelske snage sigurnosti nisu bile u prilici da odvoje puno sati obuke na trening borbe prsa u prsa. Upravo zbog toga, Krav Maga je kreirana sa naglaskom na postizanje visoke obučenosti i efikasnosti u kratkom vremenskom periodu. Krav Maga priprema osobu da funkcionira u svim okolnostima i situacijama, u svim borbenim okruženjima u skladu sa potrebama, rizicima sa kojima se suočava i profesionalnim potrebama pojedinaca.

Krav Maga se stalno usavršava pod pritiskom realnih životnih potreba. Krav Maga je idealan i optimalan sistem samoobrane i bliske borbe za sve ljude, svih uzrasta, različitih profesionalnih orijentacija i fizičkih sposobnosti.

Krav Maga se sastoji od različitih tehnika i taktika samoobrane i bliske borbe ali isto tako utječe na razvoj borbenog mentaliteta. U treningu se primjenjuju specifične metode kako bi se simulirao stres i kako bi se pripremili na okrutnost i realnost prave borbe za život. Krav Maga uključuje izazovne trening metode koje stavljaju pojedinca pod visok emocionalni i fizički stres. Metode su se pokazale kao efikasne u bezbroj pravih borbenih situacija. Zaključak koji se može donijeti nakon svega je, da je Krav Maga sistem samoobrane, borbenih i borilačkih vještina koji je najviše testiran u realnim životnim okolnostima i borbi.

Sistem neprestano dobiva pohvale od eksperata borilačkih vještina i onih koji je svakodnevno koriste poput vojske, policije, sigurnosnih službi, tjelohranitelja upravo zbog svoje praktične primjene i svog realnog pristupa samoobrani. Krav Maga se uvježbava u elitnim specijalnim postrojbama u Izraelu i širom svijeta. Krav Maga sistem je osnovao Imi Lihtenfeld, a dalje se razvijao i modificirao od strane vrhunskih instruktora Internacionalne Krav Maga Federacije ( IKMF ).

By |2018-03-22T14:52:07+00:00ožujak 22nd, 2018|Categories: Edukacija|

About the Author:

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja prvi je i jedini Centar ove vrste u Republici Hrvatskoj.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.