Centar za edukaciju i prevenciju nasilja sudjelovao je na okruglom stolu u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske pod nazivom „Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja“ koji je, u povodu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, u suradnji s uredima Pravobraniteljice za djecu i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, održan u Uredu predsjednice.

„Ovim okruglim stolom želimo ukazati na probleme i izazove s kojima su u prevenciji i borbi protiv nasilja suočena naša djeca i mladi, ali i mi roditelji, odgajatelji, profesori i svi ostali stručnjaci“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović u uvodnom obraćanju. Dodala je kako se ovim okruglim stolom ponajprije želi osnažiti povjerenje i dijalog između mladih i svih nas koji smo im dužni pružiti pomoć.

 

Na pitanje kako smo s lokalne razine uspjeli podići Dan ružičastih majica na nacionalnu razinu, odgovor je dao voditelj CEPN-a Dalibor Vlaho;

– ” Dan ružičastih majica (Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja) nije bio zadatak, nego proces koji još uvijek traje, a za njegov uspijeh zaslužni su prvenstveno građani i građanke Republike Hrvatske. Dan ružičastih majica prepoznat je i u susjednim zemljama što govori o jedinstvenoj ideji s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja. Bez ikakve lažne iskrenosti možemo potvrditi da je Dan ružičastih majica najveći program, ali i pokret u Republici Hrvatskoj koji se provodi u gotovo dvije tisuće škola diljem Lijepe naše.”, rekao je na održanom okruglom stolu “Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja” u organizaciji Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske, Dalibor Vlaho.