Dragi prijatelji,

13. travnja 2007. godine rano u jutro okupili smo se s idejom osnivanja jedinstvenog Centra u Republici Hrvatskoj. Tada, nismo imali velike ideje ispred sebe kojima bi spasili svijet. Osnovna ideja, tada zamišljene nove organizacije, bila je borba protiv zlostavljanja djece, danas svima poznati Cyber-bullying.

Tada, sa svega sedam (7) članova krenuli smo u borbu protiv predatora i očuvanje našeg najvećeg blaga u zajednici, naše djece. Bila je to velika avantura koja je trajala punih sedam (7) godina u potpunoj tajnosti, a za naš pothvat nisu znali ni naši najbliži. 2013. godine napravili smo velike promjene i krenuli u realizaciju otvaranja našeg prvog ureda kako bi javnosti i svojim sugrađanima mogli prezentirati naš rad i ideje koje nam nisu manjkale.

2. rujna 2013. godine Centar za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) dobio je svoj ured, a naš rad postao je potpuno javan te se u njega uključilo mnogo volontera diljem zemlje. Pred nama je bio dugačak put, stoga nismo tratili vrijeme, nego smo odmah krenuli u stvaranje i realizaciju, danas našeg najpoznatijeg i najvećeg projekta, Dana ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Dan ružičastih majica – NACIONALNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA

17. veljače 2017. godine uoči četvrtog po redu obilježavanja Dana ružičastih majica, Hrvatski sabor je zadnju srijedu u veljači proglasio kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilje te tako pokazao da je ideja zaista neuništiva. S više od milijun sudionika u obilježavanju programa, Dan ružičastih majica poprima epitet najvećeg programa prevencije nasilja u zemlji.

Stvaranje organizacije koju danas poznajemo nije ni u kojem trenutku bilo lako. To je bio jedan dug i težak put. Bez novca i podrške, ali s velikim idejama korak po korak prešli smo put dug deset godina. Put prepun ideja. Ali nije sve bilo bajno i lijepo, to je bio pakleni put. Zakidali smo sami sebe, odricali se elementarnih stvari kako bi Centar mogao nesmetano funkcionirati. Uh, kad se sjetim svega ne bude mi dobro.

Danas, Centar za edukaciju i prevenciju nasilja stoji čvrsto na temeljima koji su izgrađeni od strane mladih, ambicioznih i susretljivih ljudi. Danas ipak imamo osmijeh na licu jer se svaka muka isplatila i ništa nije bilo uzalud.

Nemam riječi zahvale za sve ovo što smo do danas postigli. Od srca se zahvaljujem svim članovima ove ekipe, svim volonterima i svakoj osobi koja je pomogla u radu Centra. Svima onima koji su nam pomogli, a ne poznajemo se. Svima onima koji više nisu uz nas. Svima vama. Hvala vam!”, Dalibor Vlaho, voditelj Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.